fbpx

New York, New York. Waar zal ik beginnen?

Je hoort ze altijd zeggen ‘If you can make it here, you can make it anywhere’, en dat was dus ook wat ik wilde; wonen en werken in New York. Dit was mijn doel voor al een tijdje, het moest en zou lukken. 18 januari 2017, daar stond ik dan, helemaal alleen, midden op Times Square. Dit was het moment waar ik zolang over had gedroomd, ik moest mij toch echt even in m’n arm knijpen, het was eindelijk echt waar.

Het afgelopen jaar heb ik mijn droom kunnen waarmaken in mijn lievelingsstad, New York City. Zonder twijfel was dit de gaafste ervaring van mijn leven en ben ik heel erg dankbaar dat ik dit heb kunnen meemaken.

Ik ben in de afgelopen paar jaren al erg gewend geraakt aan het reizen in m’n uppie, want ik heb bijvoorbeeld in Barcelona, Milaan, London en Madrid gewoond. In elke stad vind ik het elke keer een uitdaging om leuke nieuwe plekjes te vinden en het naar m’n zin te krijgen.

Graag deel ik in deze blog met jullie een paar van mijn favoriete must-sees en hotspots van ‘the city that never sleeps’ die ik het afgelopen jaar heb ontdekt.

Allereerst mijn favorietjes qua restaurants met op nummer één zekerweten Jack’s Wife Freda in SoHo. Dit is een Amerikaanse-Mediteraanse bistro wat op één minuut lopen van m’n appartement zat. Heerlijk eten, leuke sfeer en ook top om ‘s avonds een cocktail te drinken! Voor een Italiaanse avond is Sant Ambroeus zeker de moeite waard, ook in SoHo.

Mijn lievelingsplek om te wandelen is zeker weten ‘The Highline’, wat een langgerekt verhoogd stadspark is op een oude trambaan. Stop onderweg bij Chelsea Market voor Chicken & Waffles voor de perfecte NY experience.

Een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden vond ik toch wel de Brooklyn bridge; wat een prachtig in elkaar gezette brug. Het beste kun je vanuit Manhattan eroverheen lopen naar Brooklyn en daar dan naar Washington Street lopen. In deze straat (waar ook alle bekende instagrammers/ fotografen/ vloggers een kiekje willen maken), heb je het de brug precies kaarsrecht tussen de straat in. Neem daarna dan de pont over het water terug naar Manhattan voor een adembenemend uitzicht op de Manhattan skyline. (TIP: zorg dat het tijdens zonsondergang is, gegarandeerd kippenvel!)

Voor het beste uitzicht over de stad heen moet je zeker naar ‘The Top of the rock’ oftewel de rooftop van Het Rockefeller Centre. Let wel op, er kan een hele lange wachtrij zijn, dus bestel een ticket online om dit te voorkomen!

Als je nu even klaar bent met alle crazyness van Manhattan, neem dan een kijkje in de buurt ‘Williamsburg’ aan de rand van Brooklyn. Hier krijg je een totaal andere kant van New York te zien. Ook kun je hier terecht voor leuke vintagestores zoals mijn favoriet Bacons closet.

Natuurlijk zijn er nog honderd andere plekken waar ik met veel enthousiasme over kan vertellen, maar die hebben jullie dan nog wel te goed!

Liefs,
Demi

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.